Informatie, onderzoek en analyse
slag slaan veilingsites

Sla je slag op veilingsites met deze 6 tips!

Veilingsites zijn in de afgelopen jaren ongekend populair worden in Nederland. Dat komt omdat de veilingsites vrijwel alles aanbieden. Je kan meubels, wijnen, uitjes en zelfs doodgewone boodschappen voor een mooie prijs scoren met een veiling. De online aanbiedingen zijn dan ook interessant, maar het betreft veilingen. Er is geen vaste prijs, het gaat puur om het bedrag dat iemand wil betalen voor het product of de dienst. Je hebt dus ook een skills nodig om succesvol te kunnen zijn op een veilingsite. Wij gaan je hier een handje bij helpen en hebben hieronder een vijftal tips genoteerd.

Tip 1: wees geduldig

Je kan in alle rust rondkijken op de veilingsites. Het maakt niet uit wat jij zoekt, hoogstwaarschijnlijk komt het wel voorbij op een veilingsite. Sterker nog, je hebt de keuze uit verschillende producten. Kies dus niet voor het eerste de beste product, maar bekijk eerst of er niet iets beters voor je klaarstaat. Wees geduldig bij het zoeken van een ideaal product.

Sla je slag op veilingsites Tip 2: bepaal een maximaal bedrag

Wij raden je aan om altijd van te voren te bedenken hoeveel jij kan en wil uitgeven aan een product of een dienst. De veilingsites bieden je de mogelijkheid om direct een bod uit te brengen op een veiling, dat duurt vaak slechts enkele seconden. Het is redelijk moeilijk om de verleiding te weerstaan en niet nogmaals een bod uit te brengen. Je kan dan wellicht wel als winnaar uit de bus komen. Het is leuk om te doen, maar het gaat wel om echt geld. Het is dus slim om een maximaal bedrag te bepalen. Zal het geboden bedrag over jouw maximale bedrag gaan, kijk dan maar weer even verder. Daarnaast moet je rekening houden met extra kosten, zoals administratiekosten en eventuele verzendkosten.

Tip 3: lees de algemene voorwaarden

Lees ten alle tijden even de algemene voorwaarden van een veilingsite door. Je weet dan precies wat je kan verwachten en er komen geen onaangename verrassingen om de hoek kijken. Lees alle voorwaarden door en ga vervolgens met een gerust hart bieden op de beste veilingen.

Tip 4: profiteer van speciale kortingen

Je wist het misschien nog niet, maar je kan vaak profiteren van speciale kortingen bij veilingsites. Nieuwkomers hoeven bijvoorbeeld geen administratiekosten te betalen over de allereerste gewonnen veiling. Het kan ook zijn dat jij korting krijgt op de verzendkosten of een korting krijgt over het totale veilingbedrag. Er zijn meerdere veilingsites beschikbaar, dus kan je eenvoudig en snel bij alle veilingsites profiteren van de mooie kortingen. Wil je bijvoorbeeld caviaspeeltjes kopen, dan kan je zowel bij Ebay als bij Marktplaats checken, en kijken waar je de beste voorwaarden krijgt!

Tip 5: Controleer de echte prijs

De veilingsites bieden duizenden producten en diensten aan. De keuze is reuze, maar soms zijn er meerdere personen geïnteresseerd in één product. In dat geval is de kans groot dat er meerdere biedingen volgen en de prijs snel zal oplopen. Wij raden je aan om altijd even de echte prijs van het desbetreffende product te controleren. Wellicht kan jij het product ergens anders wel goedkoper aanschaffen.

Tip 6: wacht tot het allerlaatste moment

Het is een vrij simpele en bekende tip. Je kan bij een online veiling het beste wachten op het allerlaatste moment. Vanzelfsprekend kan jij al uren voordat de veiling afloopt een bod uitbrengen. Er zijn meerdere personen die tot de laatste seconden wachten. Wij raden je dus aan om een wat hoger bod uit te brengen in de laatste seconden, zodat je met zekerheid de veiling wint.