Informatie, onderzoek en analyse

Hoe kan je geld besparen op je energiefactuur met een slimme thermostaat?

Met de almaar stijgende energieprijzen in het achterhoofd is het belangrijk dat u manieren vindt om geld te besparen op uw energierekening. Het goede nieuws is dat er veel manieren zijn om dit te doen. Als u bijvoorbeeld een slimme thermostaat heeft, kan deze u helpen geld te besparen door de verwarming lager te zetten als u weg bent of slaapt. Een slimme thermostaat zorgt ook voor automatische temperatuuraanpassingen op basis van uw behoeften en locatie. Door uw thermostaat in de winter één graad hoger en in de zomer één graad lager in te stellen, kunt u tot 10% op uw stookkosten besparen terwijl u het thuis het hele jaar door comfortabel houdt!

Slimme thermostaten hebben veel voordelen.

Slimme thermostaten hebben veel voordelen:

  • Efficiëntie. Een slimme thermostaat is efficiënter dan een manuele thermostaat omdat hij niet zo vaak moet worden aangepast. Hij leert uw patronen en past zich automatisch aan, waardoor u energie en geld bespaart.
  • Besparing op energierekeningen. Een slimme thermostaat kan u geld besparen op uw energierekeningen door de temperatuur in uw huis te verlagen wanneer er niemand thuis is of aan te passen op basis van het weer buiten, wat betekent dat u niet zo veel handmatige acties hoeft te ondernemen om de temperatuur van een kamer te verlagen of te verhogen om het op een ideaal niveau voor comfort te houden.

De slimme thermostaat helpt geld te besparen

Zet de verwarming lager als u weg bent. Een slimme thermostaat kan zo worden geprogrammeerd dat hij de temperatuur een paar graden verlaagt wanneer hij detecteert dat er niemand thuis is. Dit helpt geld te besparen op uw energierekening door de hoeveelheid warmte die wordt gebruikt te verminderen, wat uw rekening met meer dan 10% kan verlagen.

Zet de verwarming lager als u slaapt. Als u een slimme thermostaat hebt, kan deze ook zien of er iemand in huis slaapt en zich daarop instellen door de temperatuur te verlagen terwijl mensen slapen. Zo bespaart u geld op energiekosten zonder dat het comfortniveau wordt beïnvloed!

Slimme thermostaten passen automatisch de temperatuur aan

Een andere manier waarop slimme thermostaten u geld besparen, is door de temperatuur in uw huis automatisch aan te passen. Slimme thermostaten zijn geprogrammeerd om uw gewoonten te leren en de temperatuur dienovereenkomstig aan te passen. Dus als u vaker wel dan niet van huis bent, zal een slimme thermostaat de temperatuur verhogen of verlagen terwijl u weg bent, waardoor u energie en geld bespaart op verwarmingskosten.

Hetzelfde geldt voor mensen die ’s ochtends vroeg weggaan: als hun huis niet zoveel hoeft te worden verwarmd als normaal, zorgt een slimme thermostaat daar automatisch voor, zonder dat iemand tijdens het woon-werkverkeer gaat zweten of tijdens winterse ochtenden thuis gaat zitten bibberen.

Een andere manier om geld te besparen is door de temperatuur in de winter één graad hoger en in de zomer één graad lager in te stellen, zodat u de temperatuur op een comfortabel niveau kunt houden en toch kunt besparen op uw energierekening.

Conclusie

Een slimme thermostaat kan de meest effectieve manier zijn om geld te besparen op uw energierekening. Deze apparaten zijn in staat om uw gewoonten te leren en de temperatuur voor u aan te passen, zodat u hem kunt instellen en vergeten. Met geavanceerde modellen kunt u ook verschillende temperaturen instellen op basis van het tijdstip van de dag, zodat u uw huis kunt laten verwarmen voordat u thuiskomt van uw werk of ’s nachts wanneer iedereen slaapt.

U kunt ook geld besparen door een hogere temperatuur in de winter en een lagere in de zomer in te stellen. Zo voorkomt u buitensporige verwarmingskosten zonder dat dit ten koste gaat van het comfort tijdens de koude maanden. U moet streven naar een binnentemperatuur tussen 20-23 graden Celsius. Als u dit bereik iets verlaagt, verhoogt u het comfort en bespaart u nog meer energie – vooral als u ergens woont waar het het hele jaar door erg warm is!

De slimme thermostaat heeft veel voordelen en kan u helpen geld te besparen op uw energierekening door de temperatuur automatisch aan uw behoeften aan te passen of door de verwarming lager te zetten als u weg bent. U kunt ook geld besparen door de temperatuur in de winter één graad hoger of in de zomer één graad lager in te stellen. Overweeg de aanschaf van een slimme thermostaat als u de temperatuur in uw huis zo gemakkelijk en efficiënt mogelijk wilt regelen!