Informatie, onderzoek en analyse
5 manieren om wespen van je eettafel weg te houden

5 manieren om wespen van je eettafel weg te houden

Het kan hoogzomer zijn en u geniet van een heerlijke maaltijd op uw terras, als u plotseling onverwachte bezoekers krijgt. Een zwerm wespen heeft besloten om op uw tafel te landen en begint rond uw eten te zoemen. Niets vervelender om tijdens het eten lastig gevallen te worden door opdringerige wespen. Het is tijd om actie te ondernemen om te voorkomen dat dit nog eens gebeurt! Hier zijn onze top tips om wespen weg te houden van je eettafel.

1. Koop een insectenlamp

Als u op zoek bent naar een veilige en effectieve manier om wespen weg te houden van uw eettafel, overweeg dan de aanschaf van een insectenlamp. Wespenlampen combineren de kracht van UV-licht met de esthetiek van tafellampen, zodat u kunt genieten van insectvrij dineren terwijl u een uitnodigende sfeer creëert.

Wespenlampen zijn veilig voor gebruik rond kinderen en huisdieren – ze zenden alleen ultraviolette stralen uit die geen invloed hebben op mensen of dieren.

Omdat ze vertrouwen op een natuurlijk insectenwerend middel, zijn wespenlampen gemakkelijk te gebruiken: zet ze gewoon aan wanneer de gasten arriveren en uit wanneer ze vertrekken. Tenslotte zijn deze apparaten goedkoop en gemakkelijk te vinden online of bij plaatselijke bouwmarkten

2. Begin met een schone tafel

De eerste stap om van wespen af te komen is ervoor te zorgen dat uw tafel schoon is. Een vuile tafel trekt wespen en andere insecten aan, dus was je tafel met water en zeep voordat je buiten gaat eten. Als je geen tijd hebt om alles af te wassen, veeg het dan in ieder geval even af met een azijnoplossing (1 deel azijn, 1 deel water). U kunt ook een in de handel verkrijgbaar schoonmaakmiddel voor tuinmeubelen gebruiken.

3. Vermijd het gebruik van geurkaarsen of parfums, sprays en lotions rond uw tafel.

  • Vermijd het gebruik van geurkaarsen of parfums, sprays en lotions rond uw tafel. Wespen worden aangetrokken door de geur van deze producten.
  • Laat geen fruit of groenten op tafel liggen, want wespen worden erdoor aangetrokken.
  • Laat geen vlees op tafel liggen, ook dit trekt wespen aan.

4. Vermijd vers fruit en groenten in onbedekte schalen

Het zal je misschien verbazen dat wespen zich juist aangetrokken voelen tot vers fruit en groenten. Wanneer u met uw vrienden gaat barbecueën in de achtertuin, is het belangrijk om dit in gedachten te houden als u buiten eten serveert. De beste manier om ervoor te zorgen dat er geen vervelende insecten op het feest komen, is door wegwerpborden en -bekers te gebruiken voor uw gasten, zodat ze geen ongewenste gasten aantrekken.

Als u toch een plaag op uw terrein of in uw huis hebt, kunt u deze het beste niet zelf proberen te verwijderen, omdat dit stekende ongedierte behoorlijk gevaarlijk kan zijn als het wordt uitgelokt. Neem in plaats daarvan contact op met een lokale ongediertebestrijder die in staat zal zijn om zich veilig te ontdoen van nesten of kolonies die zich binnen muren bevinden en ook om te voorkomen dat er volgend seizoen weer nieuwe worden gevormd.

5. Maak zelf een insectenval

De volgende keer dat je in de winkel bent, pak je een plastic fles en een stuk karton (van het soort dat bij een pak papieren handdoekjes zit). Knip vervolgens een stuk karton dat in de fles past. Plak het karton vast met plakband, zodat er ongeveer een centimeter ruimte overblijft tussen de bodem en de trechter.

Steek nu je trechter zo ver mogelijk in de mond van je fles zonder hem te buigen. Tenslotte neem je dit apparaat mee naar buiten en graaf je een gat aan een kant van je tuin waar niemand het zal zien of overheen zal moeten stappen als je op hun terrein rondloopt – en zet je het in dat gat neer!

Zodra alles op zijn plaats zit, vul je beide uiteinden met lokaas: Ik gebruik graag watermeloenraspen omdat die aanzienlijk meer stinken dan komkommerschillen! Wat ook helpt is er enkele zoetigheden zoals cola of confituur bij te doen, een beetje bier doet ook wonderen.