Informatie, onderzoek en analyse
5 manieren om meer uit je chromebook te halen

5 manieren om meer uit je Google Chromebook te halen

Chromebooks zijn geweldige apparaten die u kunnen helpen productiever te zijn. Maar net als alle andere apparaten kunnen ze met een beetje kennis volledig worden benut. In dit artikel bespreken we vijf manieren om meer uit je Google Chromebook te halen.

1. Meld u aan op uw Chromebook met uw Google-account

Door u aan te melden met uw Google-account, hebt u toegang tot alle functies en apps die beschikbaar zijn op een Chromebook. Dit omvat de mogelijkheid om Google Documenten, Sheets en Slides te gebruiken voor productiviteitsdoeleinden.

2. Ontwikkelaarsmodus inschakelen

Als u de ontwikkelaarsmodus inschakelt op uw Chromebook, kunt u Linux-apps uitvoeren, Android Studio gebruiken en andere hulpmiddelen gebruiken waarvoor toegang voor ontwikkelaars is vereist. Hoewel deze modus niet vereist is voor dagelijks gebruik, is het een geweldige manier om meer uit uw Chromebook te halen als u een power-gebruiker bent.

Als u op zoek bent naar een manier om meer uit uw Chromebook te halen, overweeg dan zeker het gebruik van crouton. Crouton is een tool waarmee u Linux-apps op uw apparaat kunt uitvoeren, wat u toegang kan geven tot meer tools en functies. Deze kan je hier downloaden! Om crouton te gebruiken, schakelt u eerst de ontwikkelaarsmodus in op uw Chromebook. Download en installeer vervolgens het hulpprogramma crouton. Open ten slotte een terminalvenster en typ “shell” om Linux te gaan gebruiken. Let op: dit is niet geheel zonder risico dus het gebruik is op eigen risico.

3. Gebruik sneltoetsen om uw workflow te versnellen

Chromebooks worden geleverd met een aantal sneltoetsen die u kunnen helpen productiever te zijn. Met de sneltoets “CTRL + ALT + T” opent u bijvoorbeeld een nieuw terminalvenster. Of met de sneltoets “CTRL + SHIFT + N” opent u een nieuw venster voor incognito browsen. Om een volledige lijst te bekijken van sneltoetsen, typt u gewoon “chrome://extensions/shortcuts” in de URL-balk.

4. De look en feel van uw Chromebook aanpassen

Chromebooks zijn zeer aanpasbare apparaten. U kunt de achtergrond, het thema, de lettergrootte en nog veel meer wijzigen om uw apparaat helemaal van uzelf te maken. Zo past u uw Chromebook aan.

5. Chrome-extensies installeren

Chrome-extensies zijn kleine programma’s die extra functionaliteit aan uw webbrowser toevoegen. Er zijn extensies voor alles, van productiviteit tot beveiliging. Als u een extensie wilt installeren, gaat u naar de Chrome Web Store en voegt u deze toe aan uw browser.

Als u deze tips volgt, kunt u meer uit uw Chromebook halen en productiever zijn. Heeft u nog andere tips om te delen? Laat het ons weten in de opmerkingen hieronder.