Informatie, onderzoek en analyse
7 manieren om uw printer sneller te maken

7 manieren om uw printer sneller te maken

De meeste mensen weten dat ze hun printer sneller kunnen laten werken door enkele instellingen aan te passen, maar ze weten niet hoe ze dat moeten doen. In dit artikel laten we u vijf verschillende manieren zien om uw printer sneller te laten werken!

1. De afdrukdichtheid aanpassen

Eén manier is door de afdrukdichtheid aan te passen. Hoe dichter het beeld, hoe langzamer de printer zal afdrukken. Om de afdrukdensiteit aan te passen, gaat u naar het bedieningspaneel van uw printer en zoekt u naar de instelling afdrukkwaliteit of densiteit. Verlaag de instelling voor dichtheid totdat de tekst of afbeelding er volgens u goed uitziet.

2. Printer Spooling

Een andere manier om je printer sneller te maken is door printer spooling uit te schakelen. Als wachtrijen is ingeschakeld, drukt de printer een klein stukje per keer af en slaat dit op in een tijdelijk bestand, een wachtrijbestand. Dit neemt meer schijfruimte in op de computer en het duurt ook langer voordat de printer heeft afgedrukt. Om wachtrijen uit te schakelen, gaat u naar het bedieningspaneel van de printer en zoekt u naar de instelling voor wachtrijen. Wijzig de instelling voor wachtrijen in “uitzetten”

3. Afdrukken vanuit een PDF-bestand

Als u afdrukt vanuit een PDF-bestand, zal uw printer veel sneller werken als u het PDF-bestand eerst converteert naar een tekstbestand. Om dit te doen, opent u het PDF-bestand in Adobe Acrobat en kiest u “opslaan als” in het menu Bestand. In het dialoogvenster Opslaan als kiest u “Alleen tekst” in de lijst Opslaan als type en klikt u op de knop Opslaan. Hierdoor wordt het PDF-bestand opgeslagen als een tekstbestand dat uw printer sneller kan lezen.

4. De processorsnelheid verhogen

Als je een trage processor hebt, zal je printer ook traag zijn. Eén manier om uw processor te versnellen is door een programma als Ccleaner te gebruiken. Ccleaner is een gratis programma dat ongewenste bestanden en fouten in het register van uw computer opruimt. Het versnelt uw computer ook door programma’s uit te schakelen die op de achtergrond draaien en die u niet nodig hebt. U kunt Ccleaner downloaden van http://www.ccleaner.com .

5. Printerstuurprogramma bijwerken

De laatste manier om uw printer sneller te maken is door uw printerstuurprogramma bij te werken. De meeste printers worden geleverd met stuurprogramma’s die enkele jaren oud zijn en mogelijk niet zijn geoptimaliseerd voor nieuwere versies van Windows of Mac OS X. Om uw printerdriver bij te werken, gaat u naar de website van uw printerfabrikant en downloadt u de nieuwste driver voor uw printermodel. Zodra u het stuurprogramma hebt gedownload, installeert u het op uw computer en start u uw computer opnieuw op.”

6. Afdrukken in zwart-wit

Sommige mensen vinden dat hun printer sneller afdrukt als ze in zwart-wit afdrukken in plaats van in kleur. Dit komt doordat de printer niet voor elke afdruktaak de kleurinformatie hoeft te verwerken, wat de printer kan vertragen. Als u in zwart-wit wilt afdrukken, gaat u naar het bedieningspaneel van uw printer en zoekt u naar de instelling Afdrukkwaliteit of Kleur. Verander de instelling in “Zwart-wit” of “Monochroom”

7. Gebruik een kleiner lettertype

Wanneer u documenten afdrukt, is het vaak handig om een kleiner lettertype te gebruiken, zodat de tekst op één pagina past. Dit bespaart niet alleen papier, maar het kan er ook voor zorgen dat uw printer sneller werkt omdat de printer niet zoveel tekst tegelijk hoeft te verwerken. Om de lettergrootte te wijzigen, gaat u naar het bedieningspaneel van uw printer en zoekt u de instelling Lettergrootte. Verander de instelling in “klein” of “medium.”